Reckon you’re a bit of an IT guru? Consider yourself the go-to guy for anything digital or electronic? Let’s see how much you really know. Take our quiz to confirm whether you’re a true techie…

Let’s start with an easy one…

1. When did Apple release the very first Mac?
a. 1996
b. 1984
c. 2000

Now for something a bit trickier…

2. Which connection type will give you the highest connection speed?
a. FireWire
b. Thunderbolt
c. USB SuperSpeed

Know your computer anatomy?

3. What is sometimes referred to as the “brain” of the computer?
a. Central processing unit
b. Hard drive
c. Database

Time to test your tech multilingualism…

4. How many computer languages are being used right now?
a. 2,000
b. 50
c. 300

Proficient in ports?

5. Which of these is a display connection?
a. DVO
b. VGA
c. UST

This one’s for the DIY IT repairers…

6. If you can’t reach a webpage via a URL but can do so via direct IP, what’s the issue?
a. Your router needs replacing
b. The website is down
c. There’s a DNS problem

Acronyms are everywhere in IT… can you remember what this one means?

7. What does SRAM stand for?
a. System Read Analysis Memo
b. Static Random Access Memory
c. Strategic Report And Mission

Can you match countries to their own domain codes?

8. Which nation has the domain extension .cm?
a. Cambodia
b. Cameroon
c. Cayman Islands

You’ll need to search the memory banks to find this answer…

9. What was the first ever search engine?
a. Ask Jeeves
b. Yahoo!
c. Archie

And to wrap things up…

10. Which of the following is NOT a type of wireless network?
a. PAN
b. MAN
c. JAN

Scroll down to see the answers!

1. B
2. B
3. A
4. A
5. B
6. C
7. B
8. B
9. C
10. C

How many did you get? Share your score with us on Twitter and see how you compare to other tech lovers!